Batoniki – orzechowe, karmelowe czy też musli, to pyszne przekąski lubiane przez dzieci i dorosłych. Jedne powstają w maleńkich zakładach, inne – w wielkich fabrykach istniejących już od dziesięcioleci.
Pyszne słodycze i owoce w czekoladzie
Produkcja słodyczy to fascynująca działalność. Jakie smakołyki wytwarza wiele zakładów? Jedną z częściej spotykanych gałęzi produkcji w takich firmach są bakalie w czekoladzie, a wśród nich rodzynki (czyli suszone winogrona), orzeszki i od niedawna także migdały. Te ostatnie spotkać można w wielu odmianach, np. w białej czekoladzie, a od niedawna także z domieszką owocową. Na szczególną uwagę zasługują migdały cynamonowe. Oblewane czekoladą również zdarzają się sezonowe owoce, takie jak żurawina, borówki i wiśnie. W coraz większej ilości sklepów zakupić można także agrest czy czerwoną porzeczkę w czekoladzie. W takich produktach bardzo dobrze współistnieją i komponują się ze sobą w odpowiedni sposób dobrane smaki, połączone z produktami o zadowalającej klientów jakości. Popularne w naszym kraju śliwki w czekoladzie, dostępne są coraz częściej nie tylko w wersji tradycyjnej, ale także w bardziej wyszukanej, jak choćby o smaku truflowym.
Na wyjątkowe okazje
Specjalne, rzadkie okazje, wymagają wyjątkowej oprawy i smakołyków, po które nie sięga się zbyt często. Rocznica ślubu, urodziny babci czy dzień matki. W takiej sytuacji wybiera się wykwintne praliny w belgijskiej czekoladzie, czekoladki z nadzieniem pistacjowym i różnego rodzaju bombonierki zawierające na opakowaniu piękne, dekoracyjne znaki, bądź samo opakowanie mówiące więcej niż słowa.
Producent słodyczy z doświadczeniem
Producentem słodyczy, który od dziesięcioleci wytwarza przepyszne słodyczy jest Eurohansa. To firma rodzinna, która oparta jest na polskim kapitale. Na co dzień sprzedaje swoje wyroby do kilku europejskich krajów. Firma wytwarza smaczne i docenione przez lata produkty, które powstały poprzez autorskie receptury. Więcej o firmie można przeczytać na stronie https://www.eurohansa.com.pl/