Obiad barowy to szybkie dania typu fast food które mają nasycić człowieka w bardzo krótkim czasie. Takich barów jest bardzo dużo, w wielu różnych miejscach. Można je spotkać na dworcu kolejowym, na lotnisku, a także w centrach handlowych. Najbardziej popularne są frytki, hamburgery, zapiekanki, kebaby i surówki wszelkiego rodzaju. Czasem mogą to być dania obiadowe takie jak naleśniki, pierogi, placki ziemniaczane czy kopytka. Im większy wybór, tym jest więcej ludzi szczególnie tych którzy nie maja czasu, aby gotować w domu. Dania te są bardzo tanie ponieważ kosztują zaledwie kilka złotych. Mogą być rodzajem przekąski, aby zapełnić głód jak też obiadem czy kolacją. Do ich przygotowania służy głównie mikrofalówka, frytkownica, które w maksymalnie pięć minut podgrzewają jedzenie aby było gorące. Obiad barowy jest podawany na tackach plastikowych tak, że po zjedzeniu wszystkie resztki wyrzuca się do kosza. Najczęściej do baru przywozi się jedzenie mrożone, które następnie wrzuca się do podgrzania.

curio.pl

[Głosów:0    Średnia:0/5]

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *